söndag 20 maj 2012

1-årskalas (del 1)




Finns det något mysigare än 1-årskalas? Inte för att huvudpersonen riktigt förstår vad som händer, han blev mest förvånad (och lite rädd) när vi kom in och sjöng för honom på morgonen. Men det är så roligt att få fixa inför sitt barns första födelsedag! Att få sätta dit ett ljus mitt på tårtan och veta att hela släkten kommer med fina paket. Han tyckte pappret och snörena var bra mycket roligare än det som var i själva paketen. De slängde han bort med en gång, han är mycket för det just nu. Slänga bort grejer, sortera, och det gäller såväl presenter som böcker och DVD-filmer. Det är inte så lätt att hålla ett hem städat med en ettåring i familjen.

Fikabrödet då? Jodå, det hade vi turen att få hjälp med denna gång. Både mor- och farföräldrarna hjälpte till. Överst är det en sommartårta med hallon och lemoncurd och riven mjölkchoklad överst, sen är det Pelles bullar, dubbla biskvier, kaffekakor och syltgrottor. Mumsigt!

I eftermiddag blir det kalas igen och då ska jag baka lite själv hade jag tänkt. Kanske dags att sätta igång redan nu?...jo, så får det bli!

onsdag 2 maj 2012

Bloggtorka!

Det har varit bloggtorka här på sistone och anledningen är helt enkelt att jag har gått från att varit mammaledig till att börja jobba igen. Plötsligt har jag varken tid att fika eller baka. Tråkigt men sant! Jag kommer fortsätta blogga såklart men nu vet ni varför det ibland dröjer mellan inläggen...

Kolakakor


Förra helgen var jag förkyld och hade inte lust med något! Så då blev det dottern som fick baka. Kolakakor blev det! Receptet kommer från tidningen Hembakat som är min favorittidning just nu! Sega härliga kakor som går snabbt att göra och som alla gillar!

Kolakakor
100 g smör rumsvarmt
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap

Gör så här:
Rör smör och socker mjukt. Blanda ihop de torra ingredienser, blanda ned dem i smörblandningen och tillsätt sirap. blanda ihop så att det blir en deg. Dela degen i fyra delar. rulla varje del till en lång rulle och lägg dem sen på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 8 minuter. När kakorna är gyllenbruna är de klara. Snitta dem i bitar med en kniv medan dem är varma. Njut!

torsdag 12 april 2012

Prinsesstårta


Min kära mor fyllde 70 år under påskhelgen och då gjorde min kära far denna prinsesstårta till henne. Inte illa för att vara 76 år va?

onsdag 11 april 2012

Tillbaks i storstan!


Efter ett par dagars påskledighet och bilresande genom ett antal mindre städer med tvivelaktigt caféutbud är det skönt att vara tillbaka i storstan! Vi tog här en skön fikapaus på Espresso house där vi beställde sojalatte, chailatte på sojamjölk och så blåbärspaj. Konstigt det där med laktosfria alternativ. I Stockholm kan man beställa en latte på laktosfri mjölk eller sojamjölk utan att någon rynkar på näsan eller ser ut som ett frågetecken. I småstäder däremot där har de många gånger ingen aning om vad man menar och de har bara vanlig mjölk, inga alternativ. Bor det inga laktosintoleranta i småstäderna?

onsdag 28 mars 2012

Citron och limekaka

Vad är det man säger, att något är försvinnande gott? Det stämmer den här gången!
Jag hann nämligen inte ta något foto innan allt var uppätet! (lånar därför foto av www.arla.se) Detta är ännu ett av dem recept som jag är så förtjust i att jag gör det om och om igen. Särskilt nu på våren så tycker jag det passar bra! Varför inte nu till påsk?

Denna vackra, syrliga kaka är perfekt att bjuda på när man vill ha en efterrätt som inte är så söt. Fyllningen för nämligen tankarna till lemon curd. Mm, ni förstår ju hur god den är!

Citron och limekaka
bild lånad från www.arla.se
 

Citron och limekaka


3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime 
rivet skal och pressad saft av 1 citron
 
Gör så här: Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker.
 

fredag 23 mars 2012

Vetekatten


Jag och dottern var inne i stan och skulle fika och hamnade på Vetekatten, detta anrika konditori på Kungsgatan i centrala Stockholm. Vi valde att sitta i den caféavdelning som ligger på hörnet där man även kan köpa med sig diverse bakverk. Jag tycker den delen är mysigare än den "riktiga" serveringsdelen som består av många olika små rum inklusive en innergård som är öppen på sommaren. När jag är på Vetekatten brukar jag alltid snegla på deras fantastiska bakelser som ser ut som små tårtor. De är dock väldigt dyra och nu var det inte läge för det utan vi valde istället solbullar, ni vet släta bullar doppade i strösocker och med vaniljkräm i mitten. Så goda! Jag och dottern tävlade om vem som kunde äta upp dem utan att slicka sig om munnen, ingen vann. Det är helt omöjligt! Prova själva ska ni få se!

Utbudet är stort på Vetekatten, smörgåsar, bullar, wienerbröd, "bitar", bakelser och tårtor. De har även chokladpraliner man kan köpa med sig i små presentkartonger. Sött! Vetekatten har en filial som heter Sturekatten som ligger på Östermalm, det konditoriet har också gamla anor och är inredd i äldre stil med små soffgrupper i små rum. Lite som när man var liten och hälsade på gamla tanter som mamma och pappa kände. Mysigt, men jag föredrar ändå Vetekatten, de har betydligt bättre utbud och är mycket enklare att besöka om man har med sig barnvagn! 

När vi satt där och fikade så satt det fyra tjejer i 20-årsåldern vid bordet bredvid, de satt och drack te och diskuterade hej vilt och titt som tätt kom det ett gapskratt eller ett dämpat fnissanfall. Jag kunde inte låta bli att titta på dem och le lite grann. Åh, vad jag saknar den tiden då man kunde göra så där, sitta och fika med sina tjejkompisar och lösa världsproblemen, älta killproblem eller fnissa högljutt åt helgens bravader. Då hade man ju all tid i världen för sånt. Vi kunde sitta i timmar och fika och prata och fika och prata.... Ibland gick jag även själv och satte mig på ett fik och hade med mig en bok eller en anteckningsbok där jag kunde skriva ned låttexter jag kom på. Det var tider det! Nu när man är småbarnsmamma finns inte den tiden och alla de som försökt fika med en kompis när man har barn med sig vet att det inte är samma sak. Det är också mysigt men inte samma sak. Fokuset ligger någon annanstans...

söndag 18 mars 2012

Marshmallowsklubbor


Nu är barnkalaset avklarat och jag pustar ut i soffan. Jag skulle nog inte tagit den där tredje bullen, det var nog en bulle för mycket, rätt sockerstinn nu...

Det som var mest populärt på fikabordet var strösselkakorna och marshmallowsklubborna. De sistnämnda är superenkla att göra.

Trä på marsmallows på vanliga grillpinnar, doppa dem i smält choklad och häll strössel på - färdigt! De tar en stund att torka så jag lät de stå ute över natten i ett högt glas med bakplåtspapper under för de droppar en del i början. men som sagt - succé!

lördag 17 mars 2012

Faster Ingers bullar


Det här bullarna är bland de godaste bullar jag vet! Receptet kommer ursprungligen från min faster Inger och hette från början wienerbullar just för att de är en blandning av wienerbröd och bullar! Men för mig är det här Ingers bullar! En blandning av bullar och wienerbröd, ja, ni hör ju själva hur gott det låter, det här receptet måste ni prova!

Ingers bullar
150 g margarin (rumsvarmt)
1/2 liter mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 ägg
ca 1 1/2 liter vetemjöl

fyllning:
200 g margarin
3 dl florsocker

Gör så här:
Värm mjölken så den blir fingervarm. Smula ned jästen i en bunke, blanda i lite av mjölken så att jästen löser sig, blanda sen ner resten av mjölken. Blanda i socker och salt. Blanda ned äggen och margarinet och till sist vetemjölet. Blanda runt tills det blir en deg. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Blanda under tiden margarin och florsocker till fyllningen.

Knåda degen och kavla sen ut den till en rektangel. Bre ut fyllningen över hela rektangeln. Rulla sen ihop degen till en rulle och "kubba" den till bullar, ca 30 st brukar det bli. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i 30 min.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 225 grader tills de fått fin färg. Njut dem varma med ett stort glas kall mjölk!


måndag 12 mars 2012

Strösselkakor


Min dotter fyller år och det första hon sa när vi pratade om vilka kakor hon ville ha på sitt kalas var just strösselkakor! De här kakorna är perfekta för barnkalas! Små, söta och med strössel! Det kan ju inte gå fel. Det är egentligen mördegskakor som man lägger ihop med lite äppelmos emellan och sen glasyr och strössel på. Voila!

Strösselkakor
4 1/2 dl vetemjöl
200 g smör
1 dl strösocker
1 ägg

Gör så här: Blanda smör och socker ordentligt, blanda sen i ägg och vetemjöl och rör runt till en deg. Kavla ut och måtta ut små runda cirklar med ett litet glas om du inte har ett speciellt sånt mått. Degen ska vara ca 2,5 mm tjock. Lägg kakorna på bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen 175 grader tills de blir lite lätt ljusbruna på kanterna.

När de svalnat lägger du ihop de två och två med ca 1 tsk (max!) äppelmos emellan och stryker på glasyr (florsocker och vatten) på och sen strössel på med en gång innan glasyren stelnat. Lägg kakorna plant annars rinner glasyren.

Man behöver oftast mindre äppelmos än vad man tror annars rinner de ut och blir kladdigt, när det gäller florsocker däremot behöver man oftast mycket mer florsocker och mindre vatten än vad man tror. Bara några droppar vatten räcker oftast, glasyren ska vara rejält tjockflytande.
Lycka till!

onsdag 7 mars 2012

Petite France


Ja, ni ser ju själva på bilderna. Jag har varit och lyxfikat!
Äntligen kom jag iväg och fikade på Petite France! Detta ljuvliga ställe! Ni som inte redan har upptäckt detta prisbelönta ställe måste verkligen åka hit! Måste!

Dessa fantastiska skapelser kallas för Tartelettes och finns i sju olika smaker. Jag valde hallon/choklad men det fanns även passion/choklad, lakrits och caramel/crisp m.fl. Bakelsens botten består av ett mördegspajskal och fyllningen bestod av hallonkräm och chokladkräm och över allt detta ett täcke av mjuk maräng och färska hallon. Min fikakompis tog en tartelette med smak av passion/choklad och sa att det var det godaste hon ätit! Hon är som jag, ganska kräsen då det gäller sötsaker så säger hon det så är det så!

Det fanns såklart mer att välja på än tartelettes, macarons, pain chocolat och diverse andra bakverk men det får jag prova nästa gång!

Adressen? John Ericssonsgatan 6 på Kungsholmen!

tisdag 6 mars 2012

Café Voltaire/ Flickorna Helin & Voltaire


Bästa fiket i Farsta Centrum är Café Voltaire! Här finns en mängd olika bakverk att välja mellan men de godaste är enligt mig morotstårtan eller kanske citron- och marängpajen. Min dotters favorit är de små bröllopsmuffins som ni ser ovan, de har färgglad glasyr i rosa, turkos eller gul och dessutom har de små söta blommor uppepå. Sött i dubbel bemärkelse!

Om man är hungrig serveras en riktigt god Club sandwich och det finns flera matiga smörgåsar att välja mellan. De har också bra lunchmat vilket är svårt att hitta tycker jag. De får dock ett minus för att de har så gamla tesilar så att de inte lyckas stänga inne alla tebladen utan de flyter upp till ytan, inte kul!

Voltaire har 3 stycken ställen i Stockholm: Farsta centrum, Sickla köpkvarter och så flaggskeppet på Djurgården och det är egentligen dit man ska gå. Farsta och Sickla är bra för att vara köpcentrumsfik men håller inte alls samma mått som stället på Djurgården, framförallt inte gällande mysighetsfaktorn! Nu när våren är på väg och solen tittar fram allt mer så är det ett superbra tips, åk till Djurgården, ta en promenad längs med Djurgårdsbrunnskanalen och stanna sen till och ta en fika på Flickorna Helin & Voltaire.

söndag 4 mars 2012

Frukostbröd


Finns det något godare än nybakt bröd till frukost? De här busenkla frukostbröden blir extra goda tack vara att solroskärnorna får en lätt rostad smak. Prova med smör och ost eller varför inte salami och avokado?

Frukostbröd
25 g smör
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
solroskärnor

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader). Bryt sönder jästen i en bunke, häll på lite av degspadet och rör runt tills det blandas. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en deg. Jäs övertäckt i 30 min.
Knåda degen lätt och dela sen upp den i ca 12 runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och häll på solroskärnor.
Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 10 min.
Lycka till!

Bananbullar

En favorit sen tonårstiden är dessa bananbullar. Det är kardemummabullar med bananglasyr. De kommer från Lundstedts konditori i Mariestad. Här hängde jag i princip varje dag under min tonårstid. Jag har prövat igenom hela sortimentet och allt är gott! Det som är extra roligt är att de har många "bitar" som bara finns här och som jag inte hittat någon annanstans! Om ni har vägarna förbi Mariestad, kanske i sommar så missa inte detta klassiska konditori!


onsdag 29 februari 2012

Gateau!


Gateau har öppnat en butik vid centralstationen i Stockholm! Vilken lycka! Nu kan man äntligen köpa med sig något gott fikabröd på tåget när man ska iväg nånstans eller varför inte köpa med sig hem något gott när man äntligen kommit hem igen! Det gjorde jag!

Det finns förutom väldans goda kardemummabullar, solbullar och wienerbröd även delikata tårtor och bakelser. Hallonmarängtårtan ser helt ljuvlig ut! De säljer också macarons i presentförpackning. Helt perfekt att köpa med sig när man är bortbjuden på middag! Sen fanns det också andra presentförpackningar t.ex marmelader, småkakor och skorpor.

Åh, vad bra att Gateau har öppnat där, det blir verkligen en liten kvalitativ oas bland allt annat som finns där som bara är tråk, tråk, tråk. Plötsligt blir jag sugen på att åka in till centralstationen, det har nog aldrig hänt förut...

Kondis.MacaronsHallonmaräng

torsdag 23 februari 2012

en prinsessa!


Idag vaknade jag till nyheten om att kronprinsessan Victoria och prins Daniel var på BB och att det skulle hållas en presskonferens kl 07.00. Sen dess har jag suttit klistrad framför TV:n och följt all rapportering om vår nya lilla prinsessa som föddes i natt. Åh, så roligt! Stort grattis till de nyblivna föräldrarna! Visst tänker man tillbaka själv på de där första timmarna på BB när man själv hade ett litet nyfött barn i famnen och försökte ta in vad som hänt, det är ett litet mirakel!

Vad åt jag till fikat idag då? Prinsessbakelse såklart! och jag tror inte jag var den enda som gjorde det idag...

onsdag 22 februari 2012

Pappas semlor


I förra inlägget berättade jag att de godaste semlorna jag ätit är de som min kära pappa gör. Här kommer en bild på läckerheterna! Observera de trekantiga locken som vittnar om "riktiga" semlor.

tisdag 21 februari 2012

Semlor!


Idag är det fettisdagen, idag MÅSTE man äta semlor! Ni som har missat semmelmannens blogg bör genast kolla in den, den är smått fantastisk! Killen har åkt runt och provsmakat semlor på ungefär 60 ställen här i Stockholm och ger utförliga omdömen och betyg! Kul idé!

Bäst betyg har bl.a. följande ställen fått:
- POCK
- Älvsjö bageri
- Tössebageriet

Ni som vill baka semlor själva idag får här ett recept från Roy Fares, konditorn från POCK som även finns med på SVTs Gokväll. Recept på semlor!   

De allra godaste semlor jag nånsin ätit gör faktiskt min egen far, men det receptet är hemligt! :-)


söndag 19 februari 2012

Gamla Enskede Bageri



Mitt absoluta favoritställe när det gäller fikabröd är Gamla Enskede Bageri Har ni inte varit här så åk hit, det är väl värt en utflykt! Bageriet ligger mitt bland villakvarteren, fast ändå väldigt nära tunnelbanan, i Sandsborg, (halvvägs ut mot Farsta). Om jag inte har helt fel så startades bageriet som ett surdegsbageri 2005 och höll länge till i en källarlokal i området men sen ett bra tag tillbaka går affärerna strålande och de har bytt lokal och håller nu till i ett stort gammalt hus där bageriet är till vänster och serveringsdelen är till höger när man kommer innanför dörrarna. Bageriet är väldigt välbesökt och det är inte så svårt att räkna ut varför, här köper man fikabrödet nybakat direkt från plåtarna!

Sortimentet ändras från dag till dag beroende på vad som bakats just den dagen men det finns alltid kanelbullar och vaniljbullar. Idag kunde man även köpa semlor, briocher, två sorters kakor samt en smörgåsar men jag siktade in mig på briocherna. Jag tog en citronbrioche på färsk citron och dottern tog en vaniljbulle. Jag måste erkänna att citronbriochen inte kom i närheten av choklad- och hallonbriochen jag tog förra gången jag var här, den var himmelsk, men vaniljbullen var riktigt god. (Ja, jag fick smaka!) En rolig detalj är att de numera byggt till en kaffebar i hörnet längst in där allt kaffe (och te) färdigställs av baristor. Här serveras nu enligt säkra källor stans absolut bästa sojalatte! Stark och god!

Bageriet är KRAV-certifierat vilket innebär att det mesta som serveras här är KRAV-märkt. Nästan allt kaffe och te är dessutom rättvisemärkt! Tummen upp för det!

Så nästa gång ni är sugna på en fika, åk till Gamla Enskede Bageri, slå er ned vid ett av träborden och titta ut genom de stora fönsterna och njut av en alldeles förträfflig fikaupplevelse!

torsdag 16 februari 2012

Kladdkaka - bästa tröstfikat!


Ibland tycker jag synd om mig själv! Det kan vara tusen olika anledningar såsom sömnbrist, PMS, irriterande människor, orättvisor, dåligt väder, eller bara allmänna orosmoment och grubblerier. Såna dagar känns det alltid mycket bättre efter att man ätit lite kladdkaka! Idag är det en sån dag!

Kladdkaka har varit lite av mitt kännetecken, jag har bakat det här receptet så många gånger i så många år så jag kan det utantill! Det är världens godaste kladdkaka! Hemligheten är bl.a. att istället för ströbröd använda kokos! Prova det här receptet du också! Jag lovar att du kommer att må lite bättre!

Kladdkaka
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smält smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Gör så här:
Smält smöret och låt det kallna. Vispa ihop ägg och socker, häll i smöret. Sikta ned de torra ingredienserna. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Använd kokos istället för ströbröd. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 20 min. Låt svalna. Voilà!

onsdag 8 februari 2012

Fikaabstinens

Nej, nu har jag fikaabstinens! Jag har av olika anledningar inte kommit iväg till något fikaställe på sistone och inte heller har jag bakat något hemma men imorgon skulle jag äntligen få komma iväg och fika! Jag skulle återvända till ett av mina absolut favoritcaféer nämligen Petite France. Detta ljuvliga café som serverade macarons långt innan de blev kända för gemene man och som fortfarande har de absolut godaste (prova den med pistagesmak!). Utöver macarons serveras en mängd små delikata bakelser som gör det så svårt att välja så jag står där och skäms inför personalen när jag tar så lång tid på mig att välja. Ljuvligt ställe!

Tyvärr blir det inget besök av för jag har sjuka barn här hemma så fikabesöket får vänta tills nästa vecka! Suck, men den som väntar på något gott...

söndag 29 januari 2012

Mitt favoritte



Idag är det söndag och på söndagar tar jag fram min finaste tekopp! Jag dricker väldigt mycket te och mitt favoritte just nu är Roobios Citrongräs och blåklint. Väldigt snygg förpackning också, stilpoäng för det! Annars dricker jag helst te i lösvikt, brukar gå förbi en tehandel och köpa på mig ett lager av olika teer, helst rött te. Nu under hösten och vintern har det blivit mycket äpple/kanel och chai men då det är nytt år nu och det går mot ljusare tider vill jag ha något nytt. Vad sägs om Rabarber/grädd eller Jordgubb/champagne?

fredag 27 januari 2012

Favorittidningen just nu


Hembakat
Köpte med mig min favorittidning hem: Hembakat! Nu är helgen räddad! Inte för att jag får tid att baka något ur tidningen utan för att jag kan ligga i soffan och bläddra igenom den i lugn och ro. Jag har redan hunnit kolla igenom den lite och det bådar gott. Tidningen har liksom lite av allt. I detta nummer finns smarriga recept på bl.a. havrerutor, nutellacupcakes, blondies, äppelgrottor, cheddarbröd och semlor! Det finns dessutom alltid roliga reportage, i detta nummer skriver de om var man kan dricka afternoon tea i Stockholm! Det är något jag absolut ska kolla noggrannare på för det vill jag verkligen komma iväg på någon dag. Har provat afternoon tea på Berns Asiatiska och det kan jag rekommendera men det finns ju många fler ställen, hela 12 stycken enligt tidningen. Hm, undrar vilket ställe vi ska prova först..

onsdag 25 januari 2012

Semmelpremiär


Jag älskar verkligen semlor och jag har redan tjuvstartat att äta dem fast jag vet att vissa anser att man bara ska äta en enda semla och det på fettisdagen (som i år infaller tisdagen den 21 februari). Jag är mer av den sorten att jag tycker man ska äta så många semlor man vill och orkar så länge dem är av god kvalitet. Inga semlor från ICA i 2-pack här inte! Denna semla i fotot ovan kommer något otippat från konditoriet Pallas i Vällingby centrum. Helt fel sida av stan i mitt tycke men oj, så god den var och riktigt bra fik också! Dit åker jag gärna igen! Bullen var saftig och smakade verkligen kardemumma,  mandelmassan var perfekt och utseendet helt ok. Betyg = 4

Jag kommer säkerligen recensera fler semlor här i bloggen så håll utkik! Någon som däremot har full koll på semlorna i Stockholm och bloggar flitigt om detta är Semmelmannen. Missa inte!


måndag 23 januari 2012

Chokladmuffins



Ibland blir jag så nöjd med ett recept att jag bakar det om och om igen tills hela bekantskapskretsen fått smaka. Det här är ett sånt recept! Supergoda chokladmuffins med en liten överraskning i mitten!


Chokladmuffins
2 ägg
2 dl socker
125 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Romerska bågar, Toblerone eller annan choklad efter tycke och smak

Vispa ihop ägg och socker, blanda ned smör och mjölk. Sikta ned de torra ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar och tryck ned valfri chokladbit i mitten (Jag föredrar romerska bågar).
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 20 min. Pudra med florsocker innan servering. Lätt som en plätt!

söndag 22 januari 2012

Nu börjar jag!

Äntligen! En egen fikablogg! Efter att ha funderat på detta en längre tid så har jag nu äntligen satt igång! Här ska det tipsas om fika så det står härliga till! Välkomna!