Jag hann nämligen inte ta något foto innan allt var uppätet! (lånar därför foto av www.arla.se) Detta är ännu ett av dem recept som jag är så förtjust i att jag gör det om och om igen. Särskilt nu på våren så tycker jag det passar bra! Varför inte nu till påsk?
Denna vackra, syrliga kaka är perfekt att bjuda på när man vill ha en efterrätt som inte är så söt. Fyllningen för nämligen tankarna till lemon curd. Mm, ni förstår ju hur god den är!
bild lånad från www.arla.se |
Citron och limekaka
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime
rivet skal och pressad saft av 1 citron
Gör så här: Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt
ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av
ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen
av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över
florsocker.
Bakade denna till vår påskbrunch igår. Succé! Tack för det! :-)
SvaraRaderaÅh, vad roligt att det blev succé! Vad glad jag blir! :-)
SvaraRaderaAtt jag inte såg denna tidigare! Får bli till annandagpåsk!
SvaraRadera