söndag 4 mars 2012

Frukostbröd


Finns det något godare än nybakt bröd till frukost? De här busenkla frukostbröden blir extra goda tack vara att solroskärnorna får en lätt rostad smak. Prova med smör och ost eller varför inte salami och avokado?

Frukostbröd
25 g smör
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
solroskärnor

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader). Bryt sönder jästen i en bunke, häll på lite av degspadet och rör runt tills det blandas. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en deg. Jäs övertäckt i 30 min.
Knåda degen lätt och dela sen upp den i ca 12 runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och häll på solroskärnor.
Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 10 min.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar