tisdag 6 mars 2012

Café Voltaire/ Flickorna Helin & Voltaire


Bästa fiket i Farsta Centrum är Café Voltaire! Här finns en mängd olika bakverk att välja mellan men de godaste är enligt mig morotstårtan eller kanske citron- och marängpajen. Min dotters favorit är de små bröllopsmuffins som ni ser ovan, de har färgglad glasyr i rosa, turkos eller gul och dessutom har de små söta blommor uppepå. Sött i dubbel bemärkelse!

Om man är hungrig serveras en riktigt god Club sandwich och det finns flera matiga smörgåsar att välja mellan. De har också bra lunchmat vilket är svårt att hitta tycker jag. De får dock ett minus för att de har så gamla tesilar så att de inte lyckas stänga inne alla tebladen utan de flyter upp till ytan, inte kul!

Voltaire har 3 stycken ställen i Stockholm: Farsta centrum, Sickla köpkvarter och så flaggskeppet på Djurgården och det är egentligen dit man ska gå. Farsta och Sickla är bra för att vara köpcentrumsfik men håller inte alls samma mått som stället på Djurgården, framförallt inte gällande mysighetsfaktorn! Nu när våren är på väg och solen tittar fram allt mer så är det ett superbra tips, åk till Djurgården, ta en promenad längs med Djurgårdsbrunnskanalen och stanna sen till och ta en fika på Flickorna Helin & Voltaire.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar