söndag 20 maj 2012

1-årskalas (del 1)




Finns det något mysigare än 1-årskalas? Inte för att huvudpersonen riktigt förstår vad som händer, han blev mest förvånad (och lite rädd) när vi kom in och sjöng för honom på morgonen. Men det är så roligt att få fixa inför sitt barns första födelsedag! Att få sätta dit ett ljus mitt på tårtan och veta att hela släkten kommer med fina paket. Han tyckte pappret och snörena var bra mycket roligare än det som var i själva paketen. De slängde han bort med en gång, han är mycket för det just nu. Slänga bort grejer, sortera, och det gäller såväl presenter som böcker och DVD-filmer. Det är inte så lätt att hålla ett hem städat med en ettåring i familjen.

Fikabrödet då? Jodå, det hade vi turen att få hjälp med denna gång. Både mor- och farföräldrarna hjälpte till. Överst är det en sommartårta med hallon och lemoncurd och riven mjölkchoklad överst, sen är det Pelles bullar, dubbla biskvier, kaffekakor och syltgrottor. Mumsigt!

I eftermiddag blir det kalas igen och då ska jag baka lite själv hade jag tänkt. Kanske dags att sätta igång redan nu?...jo, så får det bli!

1 kommentar:

  1. Allt ser så gott ut men den där tårtan ser fantastiskt god ut, delar du med dig av receptet eller :)

    SvaraRadera