söndag 29 januari 2012

Mitt favoritte



Idag är det söndag och på söndagar tar jag fram min finaste tekopp! Jag dricker väldigt mycket te och mitt favoritte just nu är Roobios Citrongräs och blåklint. Väldigt snygg förpackning också, stilpoäng för det! Annars dricker jag helst te i lösvikt, brukar gå förbi en tehandel och köpa på mig ett lager av olika teer, helst rött te. Nu under hösten och vintern har det blivit mycket äpple/kanel och chai men då det är nytt år nu och det går mot ljusare tider vill jag ha något nytt. Vad sägs om Rabarber/grädd eller Jordgubb/champagne?

fredag 27 januari 2012

Favorittidningen just nu


Hembakat
Köpte med mig min favorittidning hem: Hembakat! Nu är helgen räddad! Inte för att jag får tid att baka något ur tidningen utan för att jag kan ligga i soffan och bläddra igenom den i lugn och ro. Jag har redan hunnit kolla igenom den lite och det bådar gott. Tidningen har liksom lite av allt. I detta nummer finns smarriga recept på bl.a. havrerutor, nutellacupcakes, blondies, äppelgrottor, cheddarbröd och semlor! Det finns dessutom alltid roliga reportage, i detta nummer skriver de om var man kan dricka afternoon tea i Stockholm! Det är något jag absolut ska kolla noggrannare på för det vill jag verkligen komma iväg på någon dag. Har provat afternoon tea på Berns Asiatiska och det kan jag rekommendera men det finns ju många fler ställen, hela 12 stycken enligt tidningen. Hm, undrar vilket ställe vi ska prova först..

onsdag 25 januari 2012

Semmelpremiär


Jag älskar verkligen semlor och jag har redan tjuvstartat att äta dem fast jag vet att vissa anser att man bara ska äta en enda semla och det på fettisdagen (som i år infaller tisdagen den 21 februari). Jag är mer av den sorten att jag tycker man ska äta så många semlor man vill och orkar så länge dem är av god kvalitet. Inga semlor från ICA i 2-pack här inte! Denna semla i fotot ovan kommer något otippat från konditoriet Pallas i Vällingby centrum. Helt fel sida av stan i mitt tycke men oj, så god den var och riktigt bra fik också! Dit åker jag gärna igen! Bullen var saftig och smakade verkligen kardemumma,  mandelmassan var perfekt och utseendet helt ok. Betyg = 4

Jag kommer säkerligen recensera fler semlor här i bloggen så håll utkik! Någon som däremot har full koll på semlorna i Stockholm och bloggar flitigt om detta är Semmelmannen. Missa inte!


måndag 23 januari 2012

Chokladmuffins



Ibland blir jag så nöjd med ett recept att jag bakar det om och om igen tills hela bekantskapskretsen fått smaka. Det här är ett sånt recept! Supergoda chokladmuffins med en liten överraskning i mitten!


Chokladmuffins
2 ägg
2 dl socker
125 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Romerska bågar, Toblerone eller annan choklad efter tycke och smak

Vispa ihop ägg och socker, blanda ned smör och mjölk. Sikta ned de torra ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar och tryck ned valfri chokladbit i mitten (Jag föredrar romerska bågar).
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 20 min. Pudra med florsocker innan servering. Lätt som en plätt!

söndag 22 januari 2012

Nu börjar jag!

Äntligen! En egen fikablogg! Efter att ha funderat på detta en längre tid så har jag nu äntligen satt igång! Här ska det tipsas om fika så det står härliga till! Välkomna!